Iso kiitos K-supermarket KESKUSKADUN asiakkaat, henkilökunta ja kauppiaat. Huikea summa, joka kohdennetaan mikrosiruihin ja Turvasirurekisteröinteihin. Syyskuussa on tiedossa Turvasiru-kiertue!
Tästä aiheesta ei varmaankaan voi paasata liikaa, joten otetaanpa vielä kerran:

1) mikrosiru on eläimen nahan alle asennettava, noin riisinjyväinen kokoinen kapseli. Asennuspaikka on joko vasen puoli kaulasta tai lapojen väli. Koulutetut Turvasiruttajat asentavat kissoille, koirille ja kaneille mikrosirun lapojen väliin. Aina.
Asennus vie muutaman sekunnin ja on kivuton.

2) mikrosirun voi löytää käsin tunnustelemalla mutta se voi ihan yhtä hyvin jäädä löytymättä käsin tunnustelemalla. Tästäpä syystä mikrosirut luetaan mikrosirulukijalla.

3) jokaisen mikrosiru sisältää yksilöllisen numerosarjan, jota voi kutsua eläimen "henkilötunnukseksi". Mikrosiru EI sisällä mitään muuta, yleisistä uskomuksista huolimatta.

4) se, että eläimellä on mikrosiru EI kerro omistajasta mitään. EI vaikka käytössä olisi millainen mikrosirulukija. Tästä syystä mikrosiru tulee aina REKISTERÖIDÄ. Onnentassun kautta uuteen kotiin lähteneet eläimet sekä löytöeläimet rekisteröidään Turvasiru.fi - tietokantaan (aiemmin Kennelliittoon ja Kissaliittoon). Omistajan vastuulla on pitää huolta siitä, että mikrosiru on rekisteröity sekä myös siitä, että omistajan tiedot ja varsinkin puhelinnumero on ajantasalla.

5) mikrosiru voidaan asentaa lähes kaikille eläimille. Sukupuu, tausta tai mikään muukaan vastaava seikka ei estä rakkaan lemmikin mikrosiruttamista. Se, onko eläimellä mikrosiru, on vain ja ainoastaan omistajasta kiinni.

5) summa summarum: VAIN sellaiseen tietokantaan REKISTERÖIDYSTÄ MIKROSIRUSTA on katoamistapauksessa hyötyä, johon myös löytäjillä on pääsy (esim. Kennelliitto, Turvasiru, Siruhaku. Kissaliitto virka-aikana). Erilaisiin sisäisiin rekistereihin ei pääse kuin harvat ja valitut.