Meidän loppukesä ja alkusyksy ovat menneet yhtä vauhdikkaasti kuin koko vuosi 2013 tähän asti. Koiranpentujen pentutreffeillä kävitte tehokkaasti ja tunnollisesti, pennut saivat kavereita ja pentumaista puuhaa. Toivottavasti myös ihmiset vaihtoivat keskenään tietoja ja tapaamiset jatkuu toisaalla. Kiitos kerhon vetäjälle, jota itseään odottaa piakkoin suuren suuret ihmiselämän haasteet. Te treffeillä käyneet varmaankin panitte asian merkille ;) Onnea siis tulevaan.

Muita koiramaisia asioita on myös ollut. Hyväksemme järjestettiin varsin spontaanisti koirien mätsäri, jonka huikea tuotto ohjattiin tilillemme. Lähes 500 euroa! Iso kiitos vielä Nurmijärveläiselle Halikatille.
 
Tänä vuonna meillä on käynyt pyörähtämässä jos jonkinlaista eläintä. On jeesattu siilejä, lokkeja, pikkulintua, maakilpikonnia ja tietenkin kissoja ja koiria. Niin isoja kuin pieniäkin. Myös ihmisiä siinä sivussa. Luonnoneläimiin liittyviä puheluita on tullut valtavasti ja ne on ohjattu meiltä eteenpäin pääsääntöisesti Sari Valtaselle, jonka tietotaito on vertaansa vailla luonnoneläimiin liittyen. Samalle henkilölle on päätyneet myös nuo edellä mainitut siilit ja vastaavat. Meillä ei juurikaan ammattitaitoa ja osaamista ole luonnoneläimiin liittyen ja tästä johtuen niistä kannattaa olla suoraan yhteydessä Sariin, joka neuvoo ja opastaa puhelimessa miten toimia oikein.
 
Edellisessä mainitut, täällä käyneet, maakilpikonnat pelastettiin pienen mutkan kautta jatkamaan elämäänsä ja nyt ne ovat jo matkanneet uuteen kotiinsa, jossa tällä hetkellä aloitellaan horrostamista. Uusi omistaja on sitoutunut samaan rytmiin, jota konnat ovat noudattaneet 1990-luvulta asti. Tsemppiä konnille ja pitkää ikää, joka voi hyvässä hoidossa venyä jopa 100 vuoteen!
 
Kissanpentuja on ollut paljon. Huomattavasti enemmän kuin aiempina vuosina. On ollut täällä syntyneitä ja löytöpentueita, joita on hoidettu ja ilolla seurattu. Iso kiitos kuuluu teille kaikille kavereillemme, jotka olette hienosti käyneet täällä keskuksella ja antaneet koteja kaikenikäisille kissoillemme. Kuten myös muille eläimillemme. Ilman teitä työmme olisi huomattavasti hankalampaa ja surkeampaa eikä tarinoita ei syntyisi.
 
Koirarintamallakin on sattunut ja tapahtunut jos jonkinlaista. Välillä talo on ollut lähes tyhjä ja jo seuraavana päivänä lähes pullistellut liitoksistaan. Koteja on löytynyt myös koirille hyvin. Olemme päässeet seuraamaan mäts-meid-in-heven tarinoita ja olleet varsin otettuja muistamisista jälkeenpäin.

Uutena palveluna aloitettiin maanantaiset Turvasiruttamiset ja jo heti ekana maanantaina Turvasirutettavia tovereita kävi kolme.
 
Meillä on paljon uutta suunnitteilla. Muistakaa seurailla onnentassu.fi-sivuja, jonka etusivulle päivitellään aina ajankohtaisia tietoja. Seuraavaa matoa koukkuun pujotellaan mahdollisesti seuraavana Ravintolapäivänä. Loppuvuodesta tai heti alkuvuodesta matkaan lähtee Kissakiertue! – tempaus, jonka tiimoilta steriloidaan ja kastroidaan kissoja siellä missä tarpeen on. Ehdotuksia saa heittää Onnentassun fb-sivuilla meidän seinälle. Tempaista on tarkoitus joka toinen kuukausi.
 
Muistakaa pitää eläimistänne huolta!