Muska oli Onnentassussa 1,7 vuotta kotia odottelemassa. Tässä Muskan terveiset uudesta kodista!

"Muskamainen moro,

tässä nyt tovin pidetty taloa pystyssä Muskan kanssa ja oikeastaan voisi sanoa että parempaa kissaa meidän taloon ei olisi voinut kuvitellakaan. Muska kotiutui aivan täysin... alkututustelun jälkeen tosin se varmaan tuumas että met pyöritään liikaa ja päätti muuttaa nukkumaan joko vaatehuoneessa olevan sijauspatjan päälle tai makuuhuoneen vieressä olevan sohvan tyynyn päälle. 

muska8-normal.jpg

Parin viikon sisällä olon jälkeen kävi varsin selväksi että Muska haluaa säännöllisesti ulkoilemaan, varsinkin kun noita päästäisiä ja hiiriä vilisee siellä täällä. Alkuun oli hankalaa joten rakennettiin sellainen häkki tuohon ikkunan yhteyteen jossa se sai vilkuilla tonttia ja ihmetellä maailman menoa alkuun ja siellähän se viihtyi kokoajan. Paitsi silloin kun oli hellyyden kipeä ja kaipasi silitystä vuoronperään meiltä molemmilta.

muska3-normal.jpg

Pari viikkoa kun oli mennyt niin lähdettiin ensimmäistä kertaa kävelemään pihalle. Sitä onnellisuuden määrää kun Muska pääsi pihalle, reissut oli aluksi minuutin mittaisia kun käytiin kiertämässä talo ja sen jälkeen tarkistamassa että pääsi takaisin sisälle ja että ruokakuppi oli paikallaan. Siitä se lähti... tosin meni varmaan viikko niin oltiin huolesta kipeitä kun ei illalla Muskaa näkynytkään kotia...

Toinen meistä valvoi yön ja ja seuraavana päivänä vahingossa tuo parempi puolisko etsi sitä autotallista niin sieltähän se löytyi. Oli löytänyt reitin autotalliin mutta kun oli samalla kaatanut sieltä kiipeilytelineen niin ei ollut päässyt takaisin pois. On muuten ollut sen jälkeen jokailta viimeistään kello 21.00 ikkunalaudalla.

muska1-normal.jpg

Sittenhän muuten sattui niin että olin töissä illalla ja Muska oli tullut ensimmäisen elävän päästäisen kans sisälle. Oli vähän ajettu parempaa puoliskoa takaa ja juostu taloa ympäri. Sen jälkeen muutama raato tuli sisälle syötäväksi mutta aikahyvin se on oppinut että net syödään pihalla eikä sisällä. 

muska6-normal.jpgmuska7-normal.jpgmuska5-normal.jpg

Muska on oppinut täysin että päästäkseen pihalle sen pitää ulko-oven edessä maukua ja sisään päästäkseen sille jäi sen 'ulkohäkistä' taso jonne se pääsee kiipeämään. Siihen kun se tulee niin pääsee sisälle. Aamulla kun mennään töihin niin se käy pihalla n. 15 min jonka jälkeen se palaa kun met lähtään töihin. Illalla se menee oma-aloitteisesti nukkumaan n. 21 jälkeen.

Naapurin narttukissan kanssa se tulee hyvin toimeen kun molemmat pysyttelevät omilla tonteillaan mutta toisen naapurin iso kollikissa meinaa välillä eksyä Muskan reviirille jolloin ollaankin asemasotaa pihalla ja kumpikaan ei hievahdakkaan... Tosin kaikkina kerroilla ollaan vahingossa tultu pihalle ja kollikissan ajatus harhautunut jolloin Muska ajattanut sitä vähän tontilta kauemmaksi.

muska4-normal.jpg

Ohessa on kuvia, sen ulkohäkistä ja sen jäänteistä. Muutama kuva kun se ulkoilee meidän kanssa Yhdestä sen tuomasta saaliista ja lempipaikoista. Oven päälle se aina välillä tykkää kiivetä ja takan edessä aina kun sitä lämmitetään.

Eiköhän se ole tullut selväksi että meille ainakaan parempaa kissaa ei voisi toivoa enkä usko Muskankaan valittavan oloaan... paitsi silloin kun sitä kammataan irtokarvoista.

muska2-normal.jpg


Terveisin
Muska ja ihmisväki"