Eläinystävällisen riihimäkeläisen K-supermarket Keskuskadun ruokakauppiaan, Tomi Salosen, ehtymätön ideapankki poiki 841 kilon koirannappulalahjoituksen eläinsuojelukeskus- ja hoitola Onnentassulle lokakuussa.

Syyskuun puolivälissä Salonen meni ja laittoi ruokakauppansa Facebook-sivuille mahdollisuuden tykätä eläimille ruokaa, tehden itse samalla päätöksen lahjoittaa kilon ruokaa per tykkääjä paikalliselle eläinsuojelukeskus Onnentassulle. Kolmessa viikossa tykkäykset tuottivat 841 kiloa erilaisia koirannappuloita, jotka toimitettiin keskukselle kauppiaan toimesta. Sen kummempaa syytä tai kimmoketta ei kampanjalle löytynyt.

– Olemme tehneet jonkin verran yhteistyötä Onnentassun kanssa ja haluan lahjoittaa sellaiseen toimintaan, jonka itse koen tärkeäksi. Tämän kohteen kohdalla vaakakupissa painaa paikallisuus sekä se, että tiedän avun menevän juuri sinne minne se on tarkoitettukin, kauppias kertoi.

 

Onnentassussa väki ei tiennyt tempauksesta mitään ennen kuin he saivat puhelun Saloselta, jossa hän tiedusteli sopivinta päivää toimitukselle. Yhdistyksen rahastonhoitaja oli lähes sanaton tiedon saadessaan.

– Ohhoh, aivan hurja määrä nappuloita ja justiinsa saatiin Esyjen kummeilta lahjoitettua kissanruokaa. Nyt on meitä uhannut ruokapula ohi vähäksi aikaa.

Myös Onnentassun omilla Facebook-sivuilla elokuussa ollut tiedote uhanneesta ruokapulasta sai huiman kasan sekä yksityisiä että yrityksiä liikkeelle ympäri Suomen, joista keskuksen ihmisväki ja asukit haluavat välittää ISON kiitoksen tasapuolisesti kaikille.

841 kiloa tykkäämällä tullutta Pirkka koiranruokaa. Kasan päällä kauppias itse. :)