Eläinten Auttajat ry:n ylläpitämä eläinsuojelukeskus ja -hoitola toimii lahjoitus-, keräys-, kirpputori- ja hoitolan hoitomaksujen tuomien varojen turvin. Palkattuja työntekijöitä on kolme, jotka kaikki ovat eläintenhoitajia koulutukseltaan. Heidän lisäkseen keskuksella on vapaaehtoistyöntekijöitä, harjoittelijoita (eläintenhoitaja sekä tet) ja työllistettyjä työntekijöitä. Kaikkia viimeksi mainittuja vaihtelevilla kokoonpanoilla.

Onnentassussa peritään löytöeläinmaksu, joka koostuu perusmaksusta että hoitopäivistä, jotka kadonnut eläin viettää keskuksella. Myös eläimistä, jotka päätyvät pitovaikeuslemmikkeinä Onnentassuun uutta kotia etsimään peritään maksu, joka on koirasta 100 euroa, kissasta 60 euroa ja muista lemmikeistä 10-20 euroa.

Kun eläin lähtee meiltä uuteen kotiin se on hoidettu, ruokittu, eläinlääkärin tarkastama, madotettu, sirotettu ja steriloitu/ kastroitu. Näistä kaikista aiheutuu kuluja, joista osa katetaan uudelta omistajalta perittävällä "eläimen ostohinnalla" (luovutusmaksu). Poikkeuksen tähän tekee vanha ja/tai sairas eläin sekä eläinsuojelulliset syyt.

Yhdistyksen pyörittämän eläinhoitolan hinnaston näkee hoitolan nettisivuilta. Se toimii kuten mikä muu eläinhoitola tai ihmishotelli. Asiakas tekee varauksen, tuo eläimen hoitoon, tekee kirjallisen sopimuksen ja maksaa sovitun hinnan joko tuodessa tai noutaessa.

Olisi ihanaa, jos voisimme toimia silkasta hyväntekeväisyydestä mutta valitettava tosiasia on se, että myös meille aiheutuu toiminnastamme kuluja, jotka on maksettava. Näitä ovat mm. eläinlääkärikulut, lääkkeet, erikoisruoat, hoitajien palkat, sähkö, lainanlyhennys jne.jne. Meillä ei ole säännöllisiä kuukausilahjoittajia, ei lottovoittoa eikä miljonääriä toimintamme takana. Kaikki mitä saadaan kasaan myös menee ja ihan puhtaasti eläinten hyväksi.