Kivasti on kesä alkanut. Löytökissoja on haettu omiin koteihin aivan ällistyttävän hienosti. Saapi nähdä rikotaanko viime vuoden ennätys (44 kissaa haettiin takaisin omiin koteihinsa noin parista sadasta). Mahdollisesti, jos tämä tahti jatkuu. Monessa tapauksessa rekisteröity siru on ollut avain nopeaan kotiin pääsyyn! Tästä huomaa, että emme mekään Onnentassussa turhaan rummuta rekisteröityjen mikrosirujen puolesta. Meidän talossahan tehdään vain Turvasirutuksia, kun se rekisteri on niin mahdottoman helppo käyttää ja palvelee kirjaimellisesti aina.

Löytökoirapuheluita vastaanotetaan paljon mutta pääsääntöisesti koirat palaavat vielä nopeammin omiin koteihinsa kuin kissat. Kaikille koiran omistajille se sama vanha vinkki, joka vielä säästää eurojakin: koiran kaulapantaan oma, ajan tasalla oleva puhelinnumero. Joko kuulakärkikynällä tai mustalla tussilla. Säännöllinen tarkastus, että numerosta saa varmasti selvää.

Hoitolan puolella on ovi käynyt ja vakituiset hoitajat ovat iloisesti ottaneet vastaan kaikenkarvaisia hoitolaisia. Kiitos jo tässä vaiheessa myös teille, ketkä hoitolaamme käytätte. Kaikki teistä ei ehkä tule ajatelleeksi miten paljon tuuppaatte eläinsuojelutyötämme eteenpäin sillä, että hoidatatte lemmikkejänne juuri Onnentassussa.

Kesän ensimmäinen luonnonvarainenkin eläin päätyi Onnentassuun männä viikolla. Perhe pelasti loukkkaantuneen pulun Erämessuvieraiden kansoittamasta Riihimäen keskustasta. Pulu päätyi vielä samana iltana vapaaehtoisten kyydillä Orimattilaan Sari Valtasen hoitoon.

Pääsääntöisesti luonnonvaraisten kohdalla kannattaa olla yhteydessä suoraan puhelimitse Sariin, joka antaa vinkkejä ja neuvoja puhelimessa.

Syksylle on suunnitteilla luentosarjaa eri teemoin, silmäpeilaus on jo sovittu lokakuulle, elokuussa leikataan ell Satu Olkkosen kanssa maatiaiskissoja Helsingissä, syyskuussa yhdistyksemme juhlistaa 20-vuotispäiviään ja loppuvuodesta on tulossa eläinsuojeluihmisille ja löytöeläintalojen pitäjille Turvasirukoulutus, jossa opetellaan asentamaan Turvasiruja eri eläimille.

Onnentassun toimintaan ja kotia etsiviin eläimiin pääsette tutustumaan myös kesän ajan joka maanantai ja torstai kello 15-19 välisenä aikana sekä joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina kello 11-14.
Maanantaisin aina mahdollisuus Turvasiruun aikaa varaamatta, kello 15-19.

Tervetuloa kesä 2014, jona toivottavasti mahdollisimman moni eläin voi hyvin, saaden osakseen lämpöä, läheisyyttä, leppoisia lenkkejä ja jonkun joka rakastaa. Hyvästä ruoasta puhumattakaan.