Voi vuoden viilettämistä!

Onnentassun alkuvuosi on mennyt varsin vilkkaasti ja eläinrikkaasti. Jo tässä vaiheessa vuotta tuntuu siltä, että kaikkien näiden seitsemän vuoden jälkeen tänä vuonna eläimiä on ollut eniten löytöeläinpuolella, niin eläviä kuin kuolleita. Tilastot tutkitaan sitten taas tammikuussa.

Puhelin pirisee melko tavalla ja viikoittain meille tarjotaan myös uutta kotia tarvitsevia, kodeista tulevia eläimiä. Näissä tapauksissa pystymme auttamaan vain murto-osaa ja olemmekin ohjanneet paljon yhteydenottoja yhteistyötahollemme kodinvaihtajat.comille.

Edelleen kirkkaasti yleisin syy eläimestä luopumiseen on allergia.

Usein kuulemme kiukuttelua siitä, ettemme voi ottaa eläintä meille uutta kotia etsimään ja lopettamisestakin pitää maksaa. Kyllä se kuitenkin niin on, että se ken vastuulleen ottaa – se vastuunsa kantaa. Loppuun asti. Yleensä eläimen hankintahinta on vain pienen pieni murto-osa siitä, mitä eläimen pito kaikkineen sen elinkaaren aikana tulee omistajalleen maksamaan.

Joten, kun harkitset eläimen perheenjäseneksi ottamista, niin muista, että se tarvitsee sinua seuraavat 1-20 vuotta. Älä siis tee hetken mielijohteesta päätöstä!

Rekisteröimättömät sirut

Tänä vuonna me Onnentassulaiset olemme törmänneet lukuisiin rekisteröimättömiin siruihin, jotka EIVÄT hyödytä millään tavalla meille löytöeläimenä päätynyttä eläintä.

Ei, eläimen niskaan laitetusta mikrosirusta ei tule automaattisesti omistajasta mitään tietoa. Ei, mikrosirusta ei voi tulostaa printtiä, joka kertoo omistajan osoitteen ja puhelinnumeron.

Ainoa tieto mitä mikrosirusta sirulukijalla saadaan, on pitkä numerosarja, jota sitten metsästetään (välillä kissojen ja koirien kanssa) eri tietokannoista.

Turvasirukurssi%20003-normal.jpg
Turvasirukoulutus Onnentassussa. Kuvassa keskellä näkyvät mikrosirut ovat hyödyttömiä, jos ne asennuksen jälkeen jätetään kirjaamatta Turvasirujärjestelmään, joka yhdistää sirun, eläimen ja omistajan tiedot toisiinsa.
 

Me Onnentassussa tarkastamme Turvasirun, Kennelliiton ja Kissaliiton tietokannat. Nämä ovat ne paikat, jotka antavat meille virallisille tahoille tietoa myös siinä tapauksessa, jos omistaja ei ole pitänyt puhelinnumeroaan ajan tasalla sirutietokannassa.

On myös olemassa palveluita, joista ei omistajatietoja saa niin sanotusti kirveelläkään ja silloin pahimmassa tapauksessa eläin ehtii vaihtaa omistajaa ennen kuin sen oikea omistaja sen löytää. Nämä palvelut suojaavat ihmisen tietosuojaa viimeiseen asti mutta eivät hyödytä eläintä, jos omistajan puhelinnumero ei ole ajan tasalla palvelussa.

Turvasirukurssi%20030-normal.jpg
Onnentassun turvasirukoulutus. Kissa, se paljon sirutusharjoituksia vaativa eläin!
 

Me suosittelemme lämpimästi 20 € kertakorvausta ja lemmikin rekisteröimistä Turvasiru-palveluun (www.turvasiru.fi). Rekisteröinnin voit hoitaa ihan itse ja vaikka heti – kipin kapin nettikauppaan aktivointikoodia tilaamaan. ”Sehän on sisäkissa, ei meidän koira ole koskaan karannut, ikinä ei ole mitään käynyt” –lauseet voi pienellä ja tuiki tärkeällä rekisteröidyllä sirulla unohtaa ja jättää lausumatta.

Ihanaa alkavaa syksyä! Tervetuloa näytöille sekä kuukausittaisiin avoimiin oviin.