Onnentassun uusi vuosi on lähtenyt hyvin vilkkaasti käyntiin. Kaikin puolin. Uusien löytöeläinkuntien mukaan tulo on lisännyt yhteydenottoja ja käyntejä keskuksella hyvin paljon. Puhelin on käynyt kuumana ja jopa sammunut kesken puhelun moneen otteeseen – akun loppuessa!

Se mitä lienee syytä painottaa on, että keskuksen ihmiset ovat töissä ensisijaisesti eläimiä varten, joten jos puhelin ei heti vastaa – soittakaa uudestaan. Syynä vastaamattomuuteen voi olla toinen puhelu, jota puhutaan tai eläimen hyvinvointiin liittyvä asia. Päivittäin puhelin näyttää huiman määrän vastaamattomia puheluita mutta aikamme ja henkilöresurssimme eivät riitä suman purkamiseen. Aika näyttäköön jatkuuko vilinä vai tasoittuuko se.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että uusia koteja on tarjottu ja annettu upeaan tahtiin. Joidenkin eläinten kohdalla kotiehdokkaita on ollut tosi paljon tarjolla ja olemme joutuneet tekemään vaikeita valintoja hyvien ja tasavertaisten kotiehdokkaiden kanssa. Koirala oli vielä hetken aikaa sitten täynnä, ja tällä hetkellä koirala on lähes tyhjä. Paljon puhuttu ja huhuttu loistavan sielukas Tyyppi-koirakin lähti uuteen omaan kotiinsa. Mahdollisesti pääsemme vielä kerran lukemaan sen vaiheista jostain Riihimäen paikallislehdestä?

Kissoja on kadonnut ja löytynyt vuodenaikaan nähden paljon. Kaikista meille tulleista löytöeläinsoitoista kirjataan tiedot ylös keskuksen vihkoon ja sillä tavalla yritetään yhdistää ihmisiä ja eläimiä. Resurssien mukaan. Keskukselle on myös tuotu paljon löytökissoja, joista osa on löytänyt omistajansa (suurkiitos nettikuville) ja osa jäänyt meille etsimään uusia koteja. Tämän vuoden ensimmäinen tulokas oli Bobo-kissa, joka nyt etsii uutta, rakastavaa kotia. Siinäpä muuten komea ja kaunis rakkauspakkaus. :) Eikä Bobon tovereissakaan moitteen sijaa ole – yhdellä on hassuja ylimääräisiä varpaita ja toinen on timanttinen hiirikissa.

Uusia kummeja on lähtenyt toimintaan mukaan paljon. Kiitos teille! Kummiuksia on tarjolla totuttuun tapaan tänäkin vuonna runsaan rajallisesti. Kummitoimintaa on meillä ollut nyt muutaman vuoden ajan ja siitä on muodostunut pikkuinen hitti. Idean heitti ilmoille kolmisen vuotta sitten Karli ja sen jälkeen hämäläisillä meni vielä vuosi ajatusta makustellessa. Mukaan on lähtenyt yrityksiä, taviksia ja julkkiksia. Eli meitä kaikkia! Yritykset ovat hienosti löytäneet toiminnan ja kyselleet oma-aloitteisesti laskutusmahdollisuutta. Toki – toki, järjestyy. Varat, joita kummitoiminnalla saamme kasaan, käytetään lyhentämättöminä löytöeläinpuolen toimintaan. Olemme saaneet molempina vuosina maksettua kahden kuukauden eläinlääkärikulut näistä varoista.

Tälle vuodelle on suunnitteilla yhteishupparitilaus. Vajaa parikymmentä tilausta on tällä hetkellä jätetty Onnentassun vapaaehtoisten ideoimista, uniikeista huppareista. Värivaihtoehtoina ovat vanhat tutut: suklaanruskea (enemmän maito kuin tumma) sekä lila. Vetskarilla tai ilman. Varsinainen tilaus tehtaalta tehdään helmikuun lopussa, joten vielä ehtii mukaan tilaamaan support-henkistä, "hianoa" hupparia. :) Mitä enemmän tilauksia – sen halvempi omakustannehinta.

Olemme saaneet myös muutaman uuden vapaaehtoisen keskukselle tekemään perustyötä eläinten kanssa. Jokainen meistä kun on uniikki, niin yhdessä voimavarat yhdistämällä saamme paljon hyvää aikaa tälle tuiki tärkeällä työlle. On kissaihmistä, koiraihmistä ja kirppisihmistä. Vapareista on ollut suunnaton apu eläinten ulkoiluttamisessa, kissojen hellimisessä ja tavaroiden uudelleen järjestelyssä. Ilman näitä ihmisiä eläintenhoitajat olisivat ajoittain melko kovilla. Kiitos – kiitos – kiitos!!!

Tärkeitä vapaaehtoiskriteerejä on muutama: täysi-ikäisyys ja luotettavuus. Keskukselle soittamalla tai sähköpostia lähettämällä pääsee alkuun. Ensin sovitaan eka työvuoro ja muutaman ollessa takanapäin tietää itse paremmin onko itselleen sopivassa vapaaehtoistyössä vaiko ei. Yksin ei tarvitse olla koskaan, työvuorossa on aina paikalla joku eläintenhoitajistamme.

Syksyllä ja jouluna kerätyt kissan märkäruokavarannot hupenevat tasaiseen tahtiin. Vielä kertaalleen niistä ja kaikesta muusta lahjoituksena tulleesta ziljoonat kiitokset. :)

Toiveissa olisi löytää sellainen yhteistyötaho, jossa ruttaantuneet/ etikettömät/ kakkoslaatuiset ja vastaavat kissan märkäruoat olisi heidän roskansa ja meidän aarteemme. Puissa näitä ei kasva ja huhuilemalla ei löydä, auttaisikohan puskaradio? Vinkit ja vihjeet nimellisinä tai nimettömänä voi jättää elaintenhoitajat(ät)onnentassu.fi. Ratkaisevan vihjeen antajalle tarjolla yksi-tosi-kiva-juttu… :)