Meille tulee paljon ilmoituksia kadonneista/löytyneistä eläimistä Facebookiin. Onnentassu EI tee löytöeläintyötä SoMessa.

Päivitykset eläimiin liittyen Onnentassun FB -sivulla on alusta asti hoidettu aivan toisaalta kuin Onnentassusta. Tästä syystä emme myöskään ota löytöeläinilmoituksia FB-sivuillemme vastaan. Hoitajat käyvät, jos käyvät, Facebookissa omalla ajallaan, eivät siis työajalla. Meillä ei ole myöskään mitään mahdollisuuksia olla näppäimillä kaikkien lukuisten kanavien kanssa, joihin omistajat lemmikkejään nykyään ilmoittavat kadonneiksi.

Tästä syystä vakiintunut käytäntömme on se, että omistaja ilmoittaa puhelimitse lemmikkinsä meille kadonneeksi ja pitää myös itse silmällä onnentassu.fi -sivuja. Tällä tavoin voimme myös varmistua siitä, että kyseessä on todellinen ja oikea henkilö. Sekä myös oikea ilmoitus, ei kiusantekoilmoitus.

Saamme valtavasti ilmoituksia eläimistä niin omilta löytöeläinsopimusalueiltamme kuin myös niiden ulkopuolelta.

Olemme avoinna päivittäin pääsääntöisesti 7-11 ja 15-19. ja otamme tuon ajan puheluita kadonneista/löytyneistä/nähdyistä vastaan. Tiedot kirjaamme meille ylös. Kun meille tulee löytöeläin (elävä tai kuollut), niin se kuvataan pääsääntöisesti yhden vuorokauden sisällä meille saapumisesta onnentassu.fi -sivuille kohtaan "löytöeläimet". Tuolta sivulta lemmikkinsä kadottaneella on mahdollisuus käydä katsomassa, onko oma lemmikki löytöeläinkuvien joukossa ja ottaa meihin yhteyttä, jos näin on.

Jos lemmikillä on siru, joka on rekisteröity, otamme yhteyttä tekstiviestitse omistajaan, jos hän ei hoksaa lemmikkiään meiltä kaivata. Myös sirulliset löytöeläimet kuvataan nettisivuillemme. Sirutiedot tarkastamme Kennelliitosta, Kissaliitosta ja Turvasirusta.

Jos taas lemmikillä ei ole mitään luotettavaa tunnistetta ja sillä ei ole erityistuntomerkkejä, joista myös maallikko lemmikin voi tunnistaa, niin tunnistus ilman omistajaa on hyvin hankalaa. Tällöin on lähes ainoa mahdollisuus tulla paikan päälle tunnistamaan lemmikkinsä.

Tämä on myös sama syy siihen, miksi on yleensä äärimmäisen hankalaa yhdistää kadonnut ja löytynyt esim. musta-valkoinen kollikissa, toisiinsa.