Se on kesä nyt ja Riihimäki virittäytyy kovaa vauhtia viikonlopun Erämessuja varten. Onnentassussa on riittänyt vipinää ja säpinää. Hoitolan varauskalenteri on täyttynyt kesälomatahtiin ja juhannus on tällä erää koirien osalta täynnä. Kissalan puolella on muutama vapaa paikka. 

Keskuksen joukkoihin on saatu mukaan paljon uusia vapaaehtoisia, kaikenlaista porukkaa, erinäisine erikoistaitoineen. Eniten on ollut kuitenkin hoidettavaa ihan perusarjessa, ruokinnassa - siivoamisessa - kakkojen keräämisessä. Kissala alkaa olla tupaten täynnä löytökissoja ja syystä, jos toisesta keskukselle päätyneitä kissakavereita.

 
Luovutusrintamalla on tapahtunut myös jonkin verran: tänään lähti viimeinen kissanpentu keväisestä porukasta uuteen kotiinsa. Tippa ei ollut silmäkulman kostukkeesta kaukana, kun Noki meni kuljetuskopan kätköihin. Piki ja Hiili lähtivät jo aiemmin. Sähisevänä ja vihaisena löytökissana taloon tullut kissapesueen emo, Ruuska, on sekin tottunut ihmiseen ja viimeisen pennun kotiinlähdön kunniaksi reipas-Ruuska sai kermaviiliä ja herkullista pussiruokaa a la Latz. Ja rapsutuksia, joita se sietää kuin kelpo kotikissa konsanaan. Ei me ihmiset niin pöllöjä oltukaan :)
 
 
Tänään sai myös kodin keskuksen väen hurmannut löytöpupu, Muppe. Se matkasi hieman väliaikaiskotikulmia kauemmas, kanit tuntevaan kotiin. Jotenkin tuntui, että juuri tämä perhe oli lähetetty paikalle, kun Mupen uuden kodin etsintä alkoi. Kokemusta aiemmistakin pupuista löytyi ja tuntemusta näistä vekkuleista eläimistä. 
Kuvaa siitä maan hienoimmasta ulkoaitauksesta jäädään nyt innolla odottamaan!
 
Päivään mahtui myös moottoritieltä pelastettu ja keskukselle tuotu loukkaantunut sorsanpoikanen. Muutenhan luonnoneläimet tulee ihmisen jättää rauhaan mutta loukkaantuneita pitää auttaa, aina. Ja tämä oli nyt sellainen tapaus. Onni onnettomuudessa oli se, että sorsa tuotiin päiväaikaan ja eläinlääkäri-Jonna oli paikalla. Sorsa tsekattiin hammaskivien putsauspotilaiden välissä ja todettiin, että se oli saanut joko tällin toiselta sorsalta tai sitten muulla tavoin. 
 
Veriset silmät putsattiin ja silmissä ei vikaa ollut. Veri oli tullut otsan pintanaarmusta. Toimenpideohje oli sorsan vapauttaminen lajitovereiden luo. Aina takuuvarma paikka, Prisman lammikko, petti tällä kertaa. Sieltä löytyi vaan uimassa ollut koira :) Toinenkaan lintulammikko keskustassa ei tuonut sorsatoveritulosta. Mutta sitten tärppäsi – Peltosaaren "sorsalammikko", jonne sitten sorsa vapautettiin. Keskuksen ovessa oli sillä välin "sorsakeikalla"-lappu.
 
Putkan ovikoodilukkoasia edistyy hienosti. Villi veikkaus on, että ennen elokuuta virkavalta pääsee painelemaan nappeja oikeassa järjestyksessä ja näin pystymme osaltamme helpottamaan löytöeläinten tuontia keskukselle kaikkina vuorokaudenaikoina.
 
Tämän viikon kuitenkin ehkä kaikkein paras uutinen on KINGIS-finaaliin pääsy! 500 ehdotusta - 10 finalistia. Hoitajatkin tarvitsevat yhden yhteisen vapaa- ja virkistäytymispäivän, nyt siihen saattaisi olla mahdollisuus, jos voitto tulee kotiin. Kai olet jo äänestänyt ja kertonut kaverillesikin? Jos voitto tulee, niin Kingiskekkerit kera raparperipiirakan ja kahvin järjestetään keskuksella!